Montører på Welcons fabrik i Give installerer komponenter inde i offshorevindmølletårnet. Welcon producerer halvdelen af alle tårne til offshorevindmøller i Europa.
.

Welcon er Give-egnens store arbejdsplads med omkring 500 ansatte (2019). Siden etableringen for godt 55 år siden har virksomheden produceret store stålkonstruktioner. I begyndelsen var olieog gasindustrien vigtige kunder, siden er produktion af tårne til vindmølleindustrien blevet den centrale aktivitet. Kunderne er store vindmølleproducenter som Vestas, Siemens Gamesa og Nordex.

Produktionen finder sted i de over 60.000 m2 store produktionshaller, hvor virksomheden med avanceret svejseteknologi kan masseproducere tårnsektioner til vindmøller på op til 7,5 m i diameter, længder på op til 46 m og vægt på 250 tons. Placeringen ved Midtjyske Motorvej gør det muligt at transportere de meget store emner fra fabrikken til de områder, hvor mølletårnene skal rejses. Virksomheden oplyste i 2020, at den overvejer at opføre fabrikker i hhv. Taiwan og USA med lokale partnere.

Videre læsning

Læs mere om erhverv og arbejdsmarked i Vejle Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked