Djurslands karakteristiske landskab var udgangspunktet for et samarbejde mellem den internationalt anerkendte kunstner Olafur Elíasson og landskabsarkitekt Günther Vogt om et skulpturlandskab omkring tekstilvirksomheden Kvadrat uden for Ebeltoft.

Under titlen Your Glacial Expectations skabte de i 2012 et stedsspecifikt skulpturlandskab, der forholder sig til istidens påvirkning af området. Et af de mest spektakulære og synlige spor fra istiden på Djursland er de imponerende dødishuller, der ligger som enorme udhulninger med stejle skråninger i Nationalpark Mols Bjerge. Elíasson og Vogt fortolker bl.a. fænomenet ved hjælp af fem spejle placeret på jorden direkte i landskabet. Spejlene, der går fra perfekt cirkelform til stadig længere ellipser, spejler himmelen, som derved synliggøres i jorden. De slørede grænser mellem oppe og nede, indre og ydre gentages i det omgivende landskab, hvor Vogt har plantet grupper af træer på let fremhævede plateauer, som ser kultiverede ud på afstand, men tæt på er små, utilnærmelige stykker vildnis.

Himlen og naturen reflekteres i spejle placeret på jorden og udvisker dermed grænserne mellem oppe og nede. Spejlene er en del af Your Glacial Expectations ved tekstilvirksomheden Kvadrat uden for Ebeltoft, hvor de indgår i et større skulpturlandskab skabt af landskabsarkitekt Günther Vogt og kunstner Olafur Elíasson i 2012.

.

Videre læsning

Læs mere om Billedkunst i Syddjurs Kommune

Se alle artikler om Billedkunst

Eksterne links