Udsigt fra toppen af den op til 30 m høje Knudeklint i det nordvestlige hjørne af Fur. Askelagene træder tydeligt frem som bånd i det lyse moler.
.

I 2015 blev projektet Diatoméer etableret mellem Faskær og Knudeklint på Fur. Projektet er en del af Realdanias initiativ »Stedet Tæller« og er tegnet af LETH & GORI med Reiulf Ramstad Arkitekter. Det består af en stirute med tre udsigtspunkter i cortenstål, som, når det ruster, minder om de rødlige farver i Furs moler. To af udsigtspunkterne er placeret på kanten af en langstrakt molergrav, hvor stedets mange besøgende kan opleve moleret på tæt hold. Det tredje ligger på toppen af Knudeklint, hvorfra man i molerskrænterne kan se, hvordan moler og askelag er presset sammen i flager og folder, mens man samtidig har en panoramisk udsigt over Fur og Limfjorden.

De tre udsigtspunkter ved Knudeklint kaldes hhv. Diatomé 1, Diatomé 2 og Diatomé 3 efter molerets kiselalger eller diatoméer. Her ses Diatomé 1 på kanten af molergraven, hvor cortenstålets rustrøde farver forstærkes af den gyldne eftermiddagssol.

.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Skive Kommune

Se alle artikler om By- og landskabsarkitektur