Grønnegade 74-76
.
Grønnegade 74-76
.
Grønnegade 74-76
.
Grønnegade 74-76
.
Grønnegade 74-76
.
Grønnegade 74-76
.
Grønnegade 74-76
.
Grønnegade 74-76
.
Grønnegade 74-76
.

Grønnegade 74-76 ligger på Grønnegade 74-76 i Faaborg-Midtfyn Kommune. Bygningen er fredet og har en tinglyst bevaringsdeklaration.

Beskrivelse

Den to-etages hjørneejendom er p.g.a. grundens irregulære form "sammensat" af to bygningsvolumener: en lidt kompakt, fem fag bred bygning med en bred gavlkvist mod Østergade og en 11 fag lang længe mod Grønnegade. Ejendommen har gule blankmursfacader (som på et tidspunkt har været gulkalket) og sadeltag, teglhængt med ældre, røde tagsten. Adgang til huset sker gennem to oprindelige fyldningsdøre mod Grønnegade, hvor man fra en sidestillet fyldningsport tillige har adgang til ejendommens meget smalle gård. Overalt ses de oprindelige, småsprossede vinduer med hvidmalede rammer.

I det indre har man bevaret de to trapperum med de oprindelige bræddegulve og trappens rækværk med drejede træbalustre samt indgangsdørene til lejlighederne, der fordeler sig med to på hver etage. Lejlighederne er alle forholdsvis intakte i deres i øvrigt ret forskellige planer, typisk med en eller to stuer mod gaden og soveværelse(r) og køkken mod gården. Lejlighederne har hovedsageligt lakerede fyrretræsgulve og fyldningsdøre samt pudsede lofter, enkelte steder er lofterne dækket af gipsplader.

Ejendommen fremtræder sund og solid, men lidt slidt, bl.a. trænger træværket til maling. Planbestemmelser Ejendommen er beliggende i byzone, og der er på ejendommen tinglyst en række bevaringsbestemmelser.

Videre læsning

Læs videre om

Se alle artikler om

Eksterne links