Vandrehallen i Hillerød Bibliotek anvendes til skiftende udstillinger. Den 70 m lange og 8 m høje gang danner rammen om seks årlige udstillinger af samtidskunst.
.

Hillerød Bibliotek ligger i en gammel industribygning, der tidligere indeholdt Hillerød Andelsslagteri. I forbindelse med ombygningen og renoveringen af bygningen tilføjede landskabsarkitekt Stig L. Andersson en japansk inspireret bibliotekshave i 2001. Anlægget består af et retvinklet gårdanlæg med trædæk og sorte klinker som belægning. På den åbne græsplæne på bygningens østside står der ovale plinter med stålkanter, som hver skaber sin scenografiske stemning med varieret beplantning.

Hillerød Bibliotek er en del af Hillerød Viden- og Kulturpark, der er en vellykket transformation af de tidligere industribygninger, herunder Klaverfabrikken og Kulturværkstedet, der også tilhørte slagteriet.

Hillerøds udstillingssted for samtidskunst, Vandrehallen, findes på Hillerød Bibliotek. Vandrehallen præsenterer danske billedkunstnere, som arbejder inden for alle genrer og medier, og der arrangeres ofte udstillinger, som forener billedkunst og litteratur.

Videre læsning

Læs mere om Foreninger og frivillige i Hillerød Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Foreninger og frivillige