Faktaboks

Bent Hagedorn-Olsen
Født
12. april 1931, Frederiksberg
Titel
Billedhugger, maler
Virkested
Danmark

Biografi

Bent Hagedorn-Olsen er medlem af en kunstnerfamilie, som ved flere lejligheder har udstillet sammen. Han begyndte som ren naturalist med granitskulpturen, Hedebondens kone, en knælende kvindeskikkelse, der for bestilleren skulle være et minde om en mor til en vogterdreng på heden. Bilfirmaets keramiske relief var ligeledes et bestilt arbejde, der blev bygget op af klodser med drenge, der leger med biler, medens et ur samme sted er opsat på en keramisk plade med firmaets logo. De mange klatreskulpturer, H. byggede af brugte elmaster til skoler og institutioner, har forskellige opstillinger på grønne plæner, hvor skyggerne danner maleriske mønstre samtidig med at ungerne gennem legen får en fornemmelse af former. To blev bygget sammen med unge arbejdsledige i Ålborg, Ung i 9220. Den symbolske føleskulptur ved Blindehjemmet er skabt i stentøj som en knyttet højrehånd oven på en fremstrakt venstrehånd på en kugle, indsat i en forgyldt oval ring af glasfiber. H.-O. arbejder både naturalistisk, som i de følsomt gengivne menneskekroppe, og konkret-abstrakt, som i undersøgelser over krystalformerne.

Genealogi

Hagedorn-Olsen, Bent, *1931, billedhugger og maler. *12.4.1931 på Fr.berg. Forældre: Maleren Thorvald H.-O. og Dagny Hagedorn. ~20.11.1982 i Næsby ved Ranum med informatikkons. Jutta Gravsholt, *27.7.1940 i Skive, datter af højsk.forstander Jens Marinus Jensen G. og Fride Busck.

Uddannelse

Kunstakad. Kbh., malersk. (Aksel Jørgensen) 1951-53, billedh.sk. (Johs. Bjerg) 1953-54, (Gottfred Eickhoff) 1957-58; Accad. di Brera, Milano (Marino Marini) 1955-56; udlært bådebygger 1963; Kunstakad. Kbh., sk. for kunstpædagogik (Helge Bertram) 1971-73.

Videre læsning

Læs videre om

Se alle artikler om billedkunst

Se alle kunstnerbiografier

Eksterne links