Faktaboks

Kommune
Vesthimmerlands Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
150867
Sted- og lokalitetsnummer
120212-158
Anlæg
Dyrefold, Udateret (dateret 500 f.Kr. - 1800 e.Kr.)

Original fredningstekst

Kreaturfold. Cirkulær, ca. 47 m i udvendig diameter. Volden er fra 6,5-9,5 m bred, og S- og V-siden op til 1 m høj, hvorimod den er meget udflydende i N og NV, hvor indgangen findes. I SØ tangerer den kreaturfolden 1508:68.

Undersøgelseshistorie

2005
Tinglysning - KUAS, FortidsminderKraturfold. Cirkulær ca 47 meter i udvendig diameter.
2011
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Nordjyllands Historiske MuseumKreaturfold beliggende i græsklædt lysning i plantage. Omgivet af tætte blågraner. Ingen indsigt til fortidsmindet, der tillige næsten af camoufleret af det høje græs.
2013
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Nordjyllands Historiske MuseumGræsklædr, velplejet dyrefold i lysning i plantage.

Dyrefold

Fold, fast eller flyttelig indhegning af især græsareal til husdyr. Læs videre her.

Udateret

I visse tilfælde er det ikke umiddelbart muligt at datere et fortidsminde uden at foretage en nærmere undersøgelse. Da beskyttede fortidsminder er fredede – også for arkæologer – er det ikke altid muligt at datere anlægget, før der foretages en videnskabelig undersøgelse. I de tilfælde, hvor fortidsmindets præcise alder er ukendt, eller der er tvivl om dateringen, anvendes betegnelsen udateret. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links