For enden af Amager Landevej ligger Flyvergrillen, som med tiden er blevet fast tilholdssted for flyspottere. Stedet åbnede i 1972 som et lille ishus og blev hurtigt populært.

Udsynet over Københavns Lufthavns område tiltrækker mange udflugtsgæster, og stedet er med tiden blevet udvidet til en egentlig grillbar. I dag er der over 90 retter på menuen.

Flyvergrillen har beholdt sin særstatus for flyentusiaster. Af hensyn til sikkerhed er der ikke på selve lufthavnens område et sted for flyspottere, og Flyvergrillen er derfor det eneste sted, man kan følge flyene. En platform giver udsyn til både start- og landingsbaner, og indendørs kan man under de ophængte modelfly følge afgangs- og ankomsttider samt forsinkelser på en skærm. Man kan også kigge på billederne af fly, som flyspotterne har hængt op.

I 2017 kunne Flyvergrillen, der er stamsted for flyspottere, fejre 25‑års jubilæum. Her kan man nyde et måltid mad og samtidig følge flyene med blikket, når de lander og letter fra Københavns Lufthavn.

.

Videre læsning

Læs mere om handel, service og oplevelseserhverv i Tårnby Kommune

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked