Oversigtsfoto set fra S
.
Oversigtsfoto set fra V
.
Oversigtsfoto set fra NØ
.

Faktaboks

Kommune
Favrskov Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
231420
Sted- og lokalitetsnummer
150603-4
Anlæg
Forsvarsvold, Historisk Tid (dateret 1067 e.Kr. - 2009 e.Kr.)

Original fredningstekst

Voldanlæg En regelmæssigt jævnt buet jordvold med hovedretning ØNØ-VSV, konkav i søndre side. Volden er ca. 42 m lang og måler ved fo- den 10-13 meter. Volden er bredest på midten. Voldens højde ved midten er ca. 1,80 m- (målt fra fod i syd) og ca. 4 m (målt fra fod i nord). Ca. 10 m fra den østlige ende af volden er en gen- nembrydning, som er ca. 1 m bred i bunden og 9 m foroven. Volden, der fører tværs over en kløft mellem to bakkeknolde, er græsklædt. Ovennævnte mindesmærke må ikke fjernes, udjævnes, ændres eller beskadiges på nogen måde ved gravning, pløjning, beplantning, bebyggelse, henlæggelse af jord, sten og affald eller på nogen anden måde forstyrres.

Undersøgelseshistorie

1918
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
2016
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Moesgård MuseumVoldanlæg. Græsklædt. Beliggende i græsmark. Synlig fra offentlig vej.

Forsvarsvold

En forsvarsvold er en række af lave, langstrakte volde med tilhørende voldgrave. Forsvarsvolde findes rundt om i Danmark, overvejende i Jylland. Kun få er arkæologisk undersøgt og endnu færre dateret. Læs videre her.

Historisk tid

Historisk tid er den overordnede betegnelse for tiden efter oldtiden, der afsluttes med vikingetiden. I modsætning til oldtiden foreligger der fra historisk tid også skriftlige kilder, der sammen med de arkæologiske kilder og alt billedmateriale bidrager til studiet af menneskets historie i Danmark i tiden efter oldtiden. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links