Kronospan Aps, der producerer spånplader, er en af de største industrivirksomheder i Syddjurs Kommune. Virksomheden har i mange år været kendt som Novopan, men blev i 2015 overtaget af den østrigske spånpladekoncern Kronospan. Novopan var i mere end 30 år ejet af de institutionelle investorer LD Equity 1 K/S, PenSam og FIH, som siden 2007 havde haft virksomheden til salg.

Produktionen i Novopan var fra begyndelsen baseret på en licensaftale med den schweiziske ingeniør Fred Fahrni, der havde taget patent på en metode til fremstilling af spånplader, der på det tidspunkt ikke blev produceret i Norden. Den nye ejer – Kronospankoncernen – er blandt verdens førende inden for træbaserede plader med 40 produktionssteder verden over og omkring 14.000 ansatte. I Pindstrup har virksomheden ca. 200 ansatte.

Virksomheden blev grundlagt i 1950 i Pindstrup af en af datidens kendte serieiværksættere Johs. F. la Cour. Blandt meget andet grundlagde han Pindstrup Mosebrug A/S, der i dag er en international virksomhed, fortsat med hovedsæde i Pindstrup.

Videre læsning

Læs mere om Industrien i Syddjurs Kommune

Læs videre om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked