I Kunsthal Kongegaarden i Algade i Korsør blev trapperummet til udstillingen De uønskede i 2021 udsmykket af Morten Modin med 3-d-printede hoveder af de to elskende dronning Caroline Mathilde og J.F. Struensee, der i 1771 overnattede i det rokokoinspirerede fredede hus fra 1761. Der findes ingen buster af de to, derfor er de genskabt efter malerier. De 3-d-printede hoveder er samtidig en kommentar til Harald Isensteins omhyggeligt modellerede buster. Isensteins samling på over 7.000 værker findes i Kongegaarden. Foruden at være kunsthal lægger Kongegaarden også hus til koncerter.
.
I kælderen til Kunsthal Kongegaarden i Korsør vises dele af den tyske kunstner Harald Isensteins samling på mere end 7.000 værker. Langt hovedparten er skitser og tegninger, men samlingen omfatter også værker og forarbejder, fx til buster af Niels Bohr, Karen Blixen og Albert Einstein. Samlingen blev overdraget til kommunen af kunstnerens anden kone, Olga Marie Bonnevier i 1987.
.

I Korsør finder man Kunsthal Kongegaarden med skiftende udstillinger af samtidskunst og arrangementer skabt af Regionalt Center for Kunst og Musik, som blev oprettet i 1993. Samme sted befinder Isensteinsamlingen sig. Den består af over 7.000 værker af den tyskfødte kunstner og kunstpædagog Harald Isenstein. Han kom til Danmark i 1933 og måtte flygte til Sverige i 1943. Efter 2. Verdenskrig vendte han tilbage til Danmark. Isenstein er især kendt for sine portrætbuster, men har også efterladt sig tusindvis af tegninger. Kongegaarden råder over en koncertsal og faciliterer et artist-in-residence-program for kunstnere.

Videre læsning

Læs mere om billedkunst i Slagelse Kommune

Læs videre om

Se alle artikler om Billedkunst