Guldagergaards hovedbygning fra 1910 er omgivet af Guldagergård Bypark i Skælskør, en tidligere frugtplantage, hvor der i dag er skulpturpark og galleri. I forgrunden ses Lindsay Scruggs’ Ræv fra 2021 og Aya Simone Bækhøj Schmidts Blå skulptur fra 2021.
.

I Skælskør ligger Guldagergaard – International Ceramic Research Center. Det er et internationalt videns- og formidlingscenter for keramisk kunst, der blev etableret i 1998. Centeret rummer Nordeuropas største kompleks af specialiserede keramiske værksteder og Nordens største ovngård med forskellige typer brændeovne. Stedet opsøges af kunstnere og kunsthåndværkere fra hele verden, der gennem dets artist-in-residence-program kan bo og arbejde koncentreret samt få undervisning og sparring. Danske keramiske kunstnere og kunsthåndværkere drager fordel af den internationale atmosfære på stedet, og faglige seminarer, symposier og kurser udbydes både på engelsk og dansk. Guldagergaard har en stor studiekollektion af værker skabt på centeret gennem årene. Der arrangeres skiftende præsentationer af samlingen i udstillingsbygningen Galleri Æblehuset, ligesom der kan opnås adgang til samlingen som helhed.

En gåtur i centerets park byder på store skulpturer af kunstnere fra mange lande. Nina Hole, Betty Engholm, Gerda Østergaard og Birgit Krogh, der var initiativtagere til centeret, viser skulpturer i parken side om side med bl.a. Ulla Viotti fra Sverige, Rosario Guillermo fra Mexico, Robert Harrison fra USA og Richard Launder fra England.

Videre læsning

Læs mere om billedkunst i Slagelse Kommune

Læs videre om

Se alle artikler om Billedkunst