Det Fynske Kunstakademi afgangsudstilling 2018, her er det Lea Mombergs afgangsprojekt Raidx-Relatio, der er en del af afgangsudstillingen 2018 The Drama. Det Fynske Kunstakademi har til huse i den bygning, der i 1885 blev bygget til Fyns Kunstmuseum, og som i dag er en af Odenses mest værdifulde historiske bygninger udført i klassicistisk stil. Foto 2018
.

Odenses største kunstinstitution er Kunstmuseum Brandts, der fordeler sig over fem etager i Brandts Klædefabrik. I 2013 fusionerede to museer og kunsthallen til det, der i dag hedder Brandts. Både Fyns Kunstmuseum og Museet for Fotokunst indgik i den nye vision med deres omfattende samlinger og kunsthallen med dens omfattende skiftende udstillinger af samtidskunst.

Den bygning, der i 1885 blev bygget til Fyns Stiftsmuseum, er i dag en af Odenses mest værdifulde historiske bygninger udført i klassicistisk stil med en dekorativ frise på facaden, der fortæller om den nordiske oldtid frem til kristendommens indførelse. I hhv. 1948 og 1962 donerede revisor J.W. Larsen og hustru Karen Larsen i alt 278 værker til museet. I 2010 rummede samlingen 2.317 malerier, skulpturer og grafiske arbejder. Museet blev renoveret i 1990 og huser i dag Det Fynske Kunstakademi. Sidstnævnte blev oprindelig oprettet af billedkunstneren Kaj Kylborg i 1944 og flyttet til Brandts i 1987. Kunstakademiet ledes af kunstnere, og kendte billedkunstnere har i perioder undervist de studerende.

Udstillingen med Katharina Grosse i 2004 markerede åbningen af Kunsthallen Brandts Klædefabriks nye højloftede rum. Siden indvielsen af kunsthallen i 1987 havde kunsten udviklet et behov for lokaler, der kunne vise større og mere spektakulære kunstinstallationer. Installationen Double Floor Painting (akrylmaling, lærreder, bogreoler) er ikke alene 11 m langt, det breder sig også ud i rummet som et tredimensionelt maleri.

.

Videre læsning

Læs mere om Billedkunst i Odense Kommune

Læs videre om

Se alle artikler om Billedkunst