Oversigtsfoto set fra Ø
.
Foto, oversigt
.

Faktaboks

Kommune
Samsø Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
301753
Sted- og lokalitetsnummer
030505-127
Anlæg
Skanse, Historisk Tid (dateret 1067 e.Kr. - 2009 e.Kr.)

Original fredningstekst

Fælleskort for 3017-51 - 55 (5 kystanlæg - alle brystværn) Kystanlæg. Brystværn som foregående, ca. 28 m langt, i bunden 3 m bredt, og ca. 3/4 m højt. Velbevaret. Uden ejerens tilladelse skal offentlig adgang til mindesmærker- ne ej tilstedes, ligesom det aldrig vil kunne pålægges ejeren at anlægge eller tåle at der anlægges offentlig vej eller sti til mindesmærkerne. I de tilfælde, hvor der på mindesmærkerne er bevoksning, forbeholdes denne opretholdt i tilsvarende ud- strækning.

Undersøgelseshistorie

2008
Afventer oplysninger - Det Kulturhistoriske CentralregisterSkanse
2008
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Moesgård Museum
2018
Ad hoc tilsyn med fredede lokaliteter - Moesgård MuseumSkansen er græsklædt samt bevokset med lidt krat og buske. FM-sten mod nord.

Skanse

Skanse, militært befæstningsanlæg, oftest et jordværk. Skansen kan være et enkeltanlæg, fx en kystskanse, som de blev brugt under krigen 1807-14, eller et led i en større feltbefæstning, fx skanserne i Dybbøl 1864. Læs videre her.

Historisk tid

Historisk tid er den overordnede betegnelse for tiden efter oldtiden, der afsluttes med vikingetiden. I modsætning til oldtiden foreligger der fra historisk tid også skriftlige kilder, der sammen med de arkæologiske kilder og alt billedmateriale bidrager til studiet af menneskets historie i Danmark i tiden efter oldtiden. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links