VKR Gruppens hovedsæde i Hørsholm.

.

VKR Holding A/S er moderselskab for en af Danmarks største industrikoncerner og har hovedsæde i Hørsholm Kommune. Det største og mest kendte datterselskab er VELUX A/S, der producerer de verdensberømte ovenlysvinduer og en række produkter i tilknytning hertil. VELUX A/S har også sit hovedsæde i kommunen, mens produktionen foregår andre steder i landet og i udlandet. Blandt de øvrige datterselskaber er DOVISTA A/S, der fremstiller facadevinduer, og Arcon-Sunmark A/S, som laver solenergianlæg.

VKR Gruppen havde i 2017 en nettoomsætning på 18,6 mia. kr. og beskæftigede ved udgangen af 2017 ca. 14.900 medarbejdere i 41 lande, heraf ca. 2.700 i Danmark. I Hørsholm Kommune er der ca. 500 ansatte fordelt på VKR-hovedsædet mv. på Breeltevej 18 og VELUX-hovedsædet på Ådalsvej 99.

VKR står for civilingeniør Villum Kann Rasmussen, som grundlagde virksomheden i 1941. Gennem årene stiftede han flere fonde, bl.a. VELUX FONDEN og VILLUM FONDEN. Sidstnævnte er i dag hovedaktionær i VKR Holding. De øvrige aktier er i familiens eje. Begge fonde er almennyttige fonde, der bl.a. støtter forskning, kultur, sociale indsatser og miljø. Tilsammen rådede de to fonde i 2017 over en formue på ca. 12 mia. kr.

Videre læsning

Læs mere om Handel, service og oplevelseserhverv i Hørsholm Kommune

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked