Faktaboks

Kommune
Syddjurs Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
231656
Sted- og lokalitetsnummer
141101-247
Anlæg
Vejmærke, Udateret (dateret 250000 f.Kr. - 2009 e.Kr.)

Original fredningstekst

Meddelt til Naturstyrelsen, men ikke tinglyst: ********************************* Vejvisersten. Natursten kløvet én gang. 65 x 45 cm ved grunden, 70 cm høj. På den kløvede fladen, som vender mod N, er der i hele stenens bredde udhugget et 25 cm højt, glat tilhugget bånd, hvori følgende inskription ses KALØ Teksten er rødmalet på hvis baggrund. Opstillet i rabatten ved cykelstien, ved starten af ”Fægyden”.

Undersøgelseshistorie

2007
Diverse sagsbehandling - KUAS, FortidsminderLokaliteten mgl. data.
2011
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Moesgård MuseumVejvisersten. Natursten kløvet én gang. 65 x 45 cm. ved grunden, 70 cm. høj. På den kløvede flade, som vender mod syd, er der i hele stenens bredde udhugget et 25 cm. højt, glat tilhugget bånd hvori følgende inskription ses: KALØ. Teksten er rødmalet på hvid baggrund. Opstillet i rabatten ved cykelstien ved starten af "Fægyden".

Udateret

I visse tilfælde er det ikke umiddelbart muligt at datere et fortidsminde uden at foretage en nærmere undersøgelse. Da beskyttede fortidsminder er fredede – også for arkæologer – er det ikke altid muligt at datere anlægget, før der foretages en videnskabelig undersøgelse. I de tilfælde, hvor fortidsmindets præcise alder er ukendt, eller der er tvivl om dateringen, anvendes betegnelsen udateret. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links