Oversigt set fra SV
.
Oversigt set fra SV
.
Oversigt set frs SV
.

Faktaboks

Kommune
Rebild Kommune
Fredningsstatus
Fredet før 1937
Fredningsnummer
1412160
Sted- og lokalitetsnummer
120502-101
Anlæg
Ødekirke, Middelalder (dateret 1067 e.Kr. - 1299 e.Kr.); Kirkegård, Middelalder (dateret 1067 e.Kr. - 1299 e.Kr.); Kirke, Historisk Tid (dateret 1300 e.Kr. - 1660 e.Kr.)

Original fredningstekst

Fr.nr. 1412:160 Ødekirkegård og kirke. "Buderup gamle kirke". Arealet er ca. 57 x 65 m stort og er omkranset af et kirkegårdsdige. Inden for diget findes en række grave og gravsten samt Buderup gamle kirke.

Undersøgelseshistorie

1907
Registrering via historisk dokumentation - Uspecificeret institution
1907
Tinglysning - Kulturstyrelsen
1972
Museal restaurering - Uspecificeret institution
2002
Registreringsprojekt/ødekirker - Aalborg Historiske Museum
2008
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Nordjyllands Historiske Museum
2016
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Nordjyllands Historiske Museum
2018
Diverse sagsbehandling - KulturstyrelsenOmtinglysning af fortidsmindet således at fortidsmindets udstrækning bliver korrekt. Ødekirkegård og kirke. "Buderup gamle kirke". Arealet er ca. 57 x 65 m stort, og er omkranset af et kirkegårdsdoige. Inden for diget findes en række grave og gravsten samt Buderup gamle kirke.

Middelalder

Middelalderen er betegnelsen for den periode, der følger umiddelbart efter vikingetiden. I løbet af ældre middelalder blev mange af de danske købstæder grundlagt, ligesom der skete en voldsom bebyggelsesudvidelse på landet med etablering af mange nye landsbyer. Hertil kommer etablering af borge og senere herregårde på store og små voldsteder overalt i landet. En del af disse er i dag bevarede som fortidsminder. Det samme gælder eksempelvis en række ruiner af delvis nedrevne bygningsværker både i byerne og på landet samt gravsteder, ødekirkegårde og helligkilder. Læs videre her.

Historisk tid

Historisk tid er den overordnede betegnelse for tiden efter oldtiden, der afsluttes med vikingetiden. I modsætning til oldtiden foreligger der fra historisk tid også skriftlige kilder, der sammen med de arkæologiske kilder og alt billedmateriale bidrager til studiet af menneskets historie i Danmark i tiden efter oldtiden. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links