Faktaboks

Bodil Manz
Født
18. marts 1943, Frederiksberg
Titel
Keramiker
Nationalitet
Dansk
Virkested
Danmark

Biografi

Bodil Manz har siden 1967 arbejdet sammen med sin mand, enkelte arbejder er derfor kun signeret med efternavnet. Ligeledes er de fleste større udsmykningsopgaver blevet til i et nært samarbejde. De skulpturelle værker stammer især fra den tidlige periode. De blev udført i massivt porcelæn, ofte med dekoration af et tekststykke i den keramiske overflade. I de senere år er den skarpe afgrænsning mellem de forskellige kategorier bortfaldet, og M. arbejder mod en forening af skulptur, brugs- og unikakeramik. Materialerne er fortrinsvis porcelæn og stentøj. Samme materialer har hovedsagelig været anvendt ved de store udsmykninger, hvis enkeltdele ofte er udført i sandstøbning. Den dekorative virkning kan spænde fra de rytmisk forløbende bølgeformer i porcelæn i Farum Svømmehal, hvor en lys, blank glasur tilbagekaster lysreflekser og understreger bølgeformen, til mere poetiske dekorationer. Dette ses bl.a. i børnebassinet samme sted, hvor et stort vægrelief er dekoreret med gengivelser af børnetegninger, afbrudt af lertavler med citater fra forfatteren Benny Andersen. De keramiske fliser i Nationalmuseet i Bahrein har derimod en stram og enkel dekoration, baseret på traditionelle arabiske grundmønstre.

Genealogi

Manz, Bodil, *1943, keramiker. *18.3.1943 på Fr.berg. Forældre: Speditør Gunnar Rasmussen og indretningsark. Anne Elise Juel Hansen. ~15.1.1966 i Gent. med keramikeren Richard Manz, *29.5.1933 i Esslingen, Tyskland, søn af dr.med. Oskar Keller og Elise Louise Manz.

Uddannelse

Keramiker Gutte Eriksen; Kunsthåndv.sk., Kbh. 1961-65; Gustavsberg Porcelænsfabrik, Sth. 1965; Escuela de Desinio y Artisanias, Mexico City 1966; Berkeley Univ., Art Dept., San Francisco 1966.

Videre læsning

Læs videre om

Se alle artikler om billedkunst

Se alle kunstnerbiografier

Eksterne links