Med omkring trekvart million besøgende årligt er Djurs Sommerland i særklasse den største publikumsmagnet i Syddjurs Kommune. Blandt de 60 forlystelser er Danmarks længste rutsjebaner. Her ses Sablen, der tilbyder et frit fald fra 11 m’s højde.
.

Djurs Sommerland ved Nimtofte er den største enkelte attraktion i Syddjurs Kommune og besøges årligt af ca. 750.000 gæster (2016), hvilket gør den til Danmarks fjerdestørste forlystelsespark og den næststørste uden for København. I sæsonen fra maj til oktober er Djurs Sommerland kommunens største private arbejdsplads med over 500 ansatte. Ole B. Nielsen og Børge Godsk Jensen startede sommerlandet i 1981 og havde i den første sæson over 100.000 besøgende. Djurs Sommerland er fortsat familieejet og præget af store løbende investeringer i at udvide antallet af forlystelser. De tæller bl.a. Danmarks længste rutsjebaner og et stort vandland. I regnskabsåret 2015/16 havde Djurs Sommerland A/S et overskud på 52 mio. kr. før skat og investeringer i grunde, bygninger og anlæg, der var opgjort til en værdi af 278 mio. kr. Djurs Sommerland har planer om at investere i ny overnatningskapacitet på op mod 2.800 sengepladser samt om at udvide sæsonen og tilføre nye attraktioner.

En tur med rutsjebanen »Skatteøen« i Djurs Sommerland ender i en større kaskade. Fra toppen er der mod vest udsigt til Løvenholmskovene og mod sydøst til det, der engang var Kolindsund.

.

Videre læsning

Læs mere om Handel, service og oplevelseserhverv i Syddjurs Kommune

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked