En lokal frivillig i den landsdækkende netværksorganisation Næstehjælperne sorterer genbrugstøj. Næstehjælperne opstod i 2016 og er et Facebookbaseret frivilligt netværk af mennesker, der protesterer mod konsekvenserne af kontanthjælps- og dagpengestramningerne, og som desuden ønsker at hjælpe de mennesker, der er ramt af dem.
.
Vinden vurderes, og de små modelsejlbåde tjekkes en sidste gang, mens medlemmer fra Modelsejlklubben gør klar til kapsejlads på Jægersø i Strandparken.
.
Ishøj Surfklub blev stiftet i 1984 og holder til i Ishøj Havn. Er man ikke til de større bølger ved Ishøj Strand, kan man begynde i det mere rolige vand ved Ishøj Tange, hvorfra billedet stammer.
.
Vestegnens Kræmmermarked er siden 1989 blevet afholdt hvert år i august ved Ishøj Landsby. Det arrangeres af Lions Ishøj med hjælp fra frivillige. Overskuddet går ubeskåret til humanitære formål.
.

Ishøj Kommune rummer et mangfoldigt foreningsliv med ca. 100 tilskudsberettigede foreninger under Folkeoplysningsloven. Det drejer sig bl.a. om idrætsforeninger samt børne- og ungdomsforeninger. Siden 1996 har man hvert år hyldet foreningerne ved en pokalfest, der samtidig præsenterer de opnåede resultater.

De over 50 sports- og idrætsforeninger udfolder særligt deres aktiviteter i Ishøj Idræts & Fritidscenter, men unge mellem 10 og 25 år kan også gå til motocross i Ishøj Motor Center. Andre særlige sportsgrene er Ishøj Cricket Club, der er stiftet af pakistanske indvandrere i 1975 og er blandt landets bedste. Kommunens kystlinje betyder, at der både er sejl-, kajak- og surfklub. Der har siden 1960’erne været aktive spejdergrupper i Ishøj Kommune.

Andre kulturelle aktiviteter er især samlet omkring Bredekærgård, hvor Thorslunde-Ishøj Lokalhistoriske Forening bl.a. afholder jazzarrangementer. Mange benytter Landsbysalen til foredrag og arrangementer, og der er årligt tilbagevendende begivenheder som Det Grønne Ishøj. Formidlingen af Thorsbro Vandværk varetages af Thorsbro Vandværks Museumsforening, og Torslunde Bylaug sørger for et aktivt lokalt liv. I Ishøj By Center finder man Ishøj Bibliotek. Desuden er der Ishøj Forsamlingshus, som siden 1967 har været drevet som et andelsselskab.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Ishøj Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Foreninger og frivillige