Der er rige muligheder for at dyrke friluftsliv i Fredericia Kommune. De bynære skove har fx et netværk af vandre- og cykelruter, en hundeskov og naturlegeplads. Desuden fungerer Fredericia Vold som rekreativt naturområde for byen med et veludbygget stisystem. Ønsker man at overnatte i det fri, er der shelterpladser på Trelde Næs, Børup Sande og i naturområdet ved Madsby Legepark. I Snoghøjgård Parken findes der også en fri teltplads.

Langs kysterne kan man dyrke vandsport som snorkling ved Trelde-Østerby og dykning ved Lyngsodde og Ammoniakhavnen. Derudover har kommunen flere gode badestrande, og i 2020 vajede det Blå Flag over Trelde Næs Strand, Hyby Strand, Østerstrand og Skærbæk Strandpark.

Naturformidlingen foregår bl.a. på Naturcenter Trelde Næs, som er indrettet i en tidligere savværksbygning. Her kan de besøgende låne udstyr og lære om naturen i området. Ved Egeskov Kirke nær Rands Fjord ligger et besøgscenter, som både formidler naturen ved Rands Fjord og lokalhistorien i Vejlby Sogn. Her findes også en oversigt over de 12 naturstier, der snor sig gennem landskabet ved søen.

Videre læsning

Læs mere om Natur- og landskabsforvaltning i Fredericia Kommune

Se alle artikler om Friluftsliv