Hunden og familien luftes på en gåtur ad Fjordstien langs Isefjord syd for Kyndbyværket. Mod nord løber Fjordstien langs Isefjords kyst til Jægerspris, hvor den krydser Hornsherred østover til Roskilde Fjord, som den følger helt til Kulhuse.
.

Kommunen har store, kystnære sommerhusområder, og både Isefjord og Roskilde Fjord udnyttes intensivt til bl.a. lystsejlads og kajakroning. Derudover udnyttes ca. 50 km af kommunens kyststrækning som badestrand, og navnlig i Hornsherred findes flere små offentlige strande, hvor badevandskvaliteten generelt er høj. Kun mellem Jægerspris og Skoven i den vestlige del af Hornsherred er kysten afspærret som militært skydeterræn.

Den 275 km lange Fjordsti løber gennem kommunen på begge sider af Roskilde Fjord. I Hornsherred går den fra Kulhuse i nord og sydpå gennem bl.a. Nordskoven til Jægerspris. Fra Jægerspris fortsætter den sydpå langs Isefjord. På østsiden af Roskilde Fjord kan den i kommunen følges fra Græse Bakkeby sydover mod Roskilde. På sin vej fører stien gennem eller forbi flere af kommunens store naturområder.

Da skovene overvejende er privatejede, er mulighederne for friluftsliv her mere begrænsede. I både Nordskoven, Færgelunden og Slotshegn er der dog afmærkede vandreruter. Ridning er muligt i Lystrup Skov og med ridekort også i Nordskoven og Færgelunden i Hornsherred.

Ønsker man at overnatte i naturen, kan man benytte de primitive lejrpladser med sheltere og bålpladser, som bl.a. findes i Sillebro Ådal, Hammer Bakke, Kyndby Huse, Skuldelev Havn, Skuldelev Grusgrav og Kulhuse. De kommunale pladser kan reserveres via kommunens hjemmeside.

Videre læsning

Læs mere om Natur- og landskabsforvaltning i Frederikssund Kommune

Se alle artikler om Friluftsliv