Ulvshale Strand en julidag i 2020. Skal Vordingborg Kommune sikre ny fremgang i indbyggertallet, kræver det, at nye tilflyttere får blik for de mange smukke steder. I et visionspapir fra 2018 omtaler kommunen sig selv som »storbyens sundeste og smukkeste forhave«.
.
Vandreruten Camønoen på Møn tiltrækker mange vandrere. Ruten er delt op i flere sektioner, og mange nøjes med at gå en del af den lange rute. Overalt er der opsat diskrete skilte, som vejleder vandrerne, og flere steder er der sørget for faciliteter som affaldsspande, toiletter, primitive overnatningsmuligheder mv. Der er også gode muligheder for at vandre andre steder end på selve ruten som her på Ulvshale Nordstrand, hvor en gruppe vandrere følger en sti, der går parallelt med selve ruten.
.

I Vordingborg Kommune er der rig mulighed for mange forskellige former for friluftsliv, og kommunen gæstes årligt af mange turister alene pga. disse muligheder. Med Danmarks længste kommunale kystlinje på 375 km er der en lang række muligheder for at udøve friluftsliv tilknyttet vand. Over 20 badestrande og heraf syv Blå Flag-strande i 2021 giver gode muligheder for badning, snorkling, kano- og kajaksejlads, stand up paddle board, lystfiskeri efter havørred og brakvandsgedder m.m. På Møn findes Camønoen, en vandrerute, som er 175 km lang. Ruten fører gennem en lang række af øens smukkeste landskaber og forbi en række kulturminder. Endvidere løber vandreruten Sjællandsleden gennem hele kommunen, og mellem Præstø Fjord og Avnø Fjord løber ride- og vandreruten Fjord til Fjord Naturstien. Derudover findes en række kortere ruter såsom Kløverstier, natur- og sansestier. Der findes en lang række sheltere i kommunen, fx Naturstyrelsen Storstrøms shelterpladser ved Avnø, Nyord, Østmøn, men også flere private, fx ved Fanefjord Skov. Der er en mountainbikerute i Vintersbølle Skov og en mere bakket og krævende rute i Klinteskoven.

Avnø findes en naturskole for skoleklasser fra Næstved og Vordingborg Kommuner. Der afholdes også offentlige ture med naturvejledere på Avnø. Vordingborg Kommune har to naturvejledere ansat med fokus på henholdsvis formidling af kommunens dyre- og planteliv og sundhed og motion. GeoCenter Møns Klint laver mange guidede ture på Høje Møn. De fleste er koncentrerede om Møns Klint og den tilhørende geologi.

Videre læsning

Læs mere om Natur- og landskabsforvaltning i Vordingborg Kommune

Se alle artikler om Friluftsliv