Faktaboks

Knud Preisler
Født
24. juli 1918, Søllerød
Virkested
Danmark

Biografi

Knud Preisler rejste sammen med Axel Thomsen rundt i landet og regulerede præstegårdshaver. De fik herved også en del opgaver med kirkegårdsudvidelser. Skoleprojekterne og Søllerød Park blev udført med Eva og Nils Koppel som arkitekter, og P.s synspunkter om enkelthed i kompositionen og konsekvens i plante- og materialevalg stemte godt overens med deres arkitekturopfattelse. Et eksempel herpå er Egegård skole, hvor der omkring pavillonskolen er skabt gedigne omgivelser af høj kvalitet og med ganske få virkemidler: Store grupper af kraftige platantræer, brede bøgehække, plæner og gråsorte belægninger samt mindre, vintergrønne gårdrum. I sit virke som kongelig haveinspektør har P. kombineret respekten for den kulturhistoriske arv med det gartnerisk og kunstnerisk mulige, og han har herved formået, igen med enkle greb, at opretholde en høj standard samtidig med, at haverne er forynget og videreudviklet.

Genealogi

Preisler, Knud, *1918, landskabsarkitekt. *24.7.1918 i Søllerød. Forældre: Malerm. Bahne Bahnson P. og Ingeborg Larsen. ~17.6.1945 i Hvirring med satsoperatør Inger Grabow Olesen, *6.1.1920 i Horsens, datter af stationsforstander Hans Grabow O. og Johanne Pedersen.

Uddannelse

Gartner 1934-38; havebrugskandidat fra Den Kgl. Vet.- og Landbohøjsk. 1941; Kunstakad. Kbh., ark.sk., prøven i Havekunst 1943.

Videre læsning

Læs videre om

Se alle artikler om billedkunst

Se alle kunstnerbiografier

Eksterne links