Faktaboks

Kommune
Hjørring Kommune
Fredningsstatus
Aflyst og slettet
Fredningsnummer
061210
Sted- og lokalitetsnummer
100610-33
Anlæg
Mindesmærke, Historisk Tid (dateret 1067 e.Kr. - 2009 e.Kr.)

Original fredningstekst

Stenen er fjernet og er affredet. Aldrig tinglyst ************************************* Mindesten. Natursten, 55 x 35 cm ved grunden og 90 cm høj. På siden som vender mod SØ ses følgende indskrift:T ak Hannede 25 Aar 1882 – 1907 Opstillet under ahorntræ, V for stuehusgavlen. NB! I foråret 2006 (?), efter at stenen var blevet registreret som fortidsminde, men uden at det var officielt kendt, renoverede den nuværende ejer sin have. Ved den lejlighed blev stenen skaffet af vejen.

Undersøgelseshistorie

2007
Diverse sagsbehandling - KUAS, FortidsminderLokaliteten mgl. data.
2012
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Nordjyllands Historiske MuseumMIndesten i Kajholm Plantage. Bortkommet i 2006.

Mindesmærke

Mindesmærker er erindringssteder over eksempelvis en begivenhed eller en person og består som oftest af en sten med en inskription, der forklarer om anledningen til, at mindesmærket er blevet rejst. Mindesmærker findes overalt i landet og er som regel rejst på det sted, begivenheden fandt sted, eller et sted, som den mindede person havde en tilknytning til. Læs videre her.

Mindesmærker i Danmark

Historisk tid

Historisk tid er den overordnede betegnelse for tiden efter oldtiden, der afsluttes med vikingetiden. I modsætning til oldtiden foreligger der fra historisk tid også skriftlige kilder, der sammen med de arkæologiske kilder og alt billedmateriale bidrager til studiet af menneskets historie i Danmark i tiden efter oldtiden. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links