Da The Beatles optrådte i K.B. Hallen i 1964, gav de to koncerter på samme dag med tre danske pigtrådsgrupper, The Beethovens, The Weedons og The Hitmakers, som opvarmning.
.

Som en del af hovedstaden er Frederiksberg Kommune hjemsted for adskillige af storbyens vigtigste koncertsale og spillesteder: K.B. Hallen var fra åbningen i 1938, til den brændte i 2011, scene for en lang række af verdens største jazz- og rocknavne. Falkoner Salen i Falkoner Centret har ligeledes været et vigtigt koncertsted med mange forskellige stilarter på programmet. Salen genåbner i 2019 efter en større ombygning og skal fremover først og fremmest fungere som musicalteater. Udstillings- og koncertstedet Forum Copenhagen kan rumme op til 10.000 koncertgængere og er en af Københavnsområdets største koncertsale. Siden 2008 har Det Kongelige Danske Musikkonservatorium haft adresse i det tidligere Radiohus på Rosenørns Allé, der bl.a. rummer den smukke koncertsal fra 1945 med et af Danmarks største orgler. Konservatoriet anvender koncertsalen til egne arrangementer.

Frederiksberg fik sit første kommunale musiksted i 1996. Dengang hed det Byggeriets Hus og var en stor bygning, opført ved parken Aksel Møllers Have på Godthåbsvej. Huset blev opført af Frederiksberg Kommune i forbindelse med Kulturby 96. Der bliver overvejende afholdt akustiske koncerter, og gennem årene er der blevet præsenteret jazz, verdensmusik, pop, folk og intime rockkoncerter. I 2010 fik musikhuset navnet Metronomen, og stedet har gradvis udbygget sine aktiviteter.

Et andet kommunalt projekt er KU.BE, et kombineret musik- og kulturhus, hvor børn, unge og voksne kan høre livemusik og dyrke indendørs idræt. Kommunen står også bag FRBDAGE med gratis udendørs underholdning for børn, unge og voksne. Det er en tradition, der finder sted en weekend i juni i tæt samarbejde med bydelens handelsliv.

På Bartof Café præsenteres folk-, jazz- og rockkoncerter. I 2013 åbnede Bartof Station ved Frederiksberg Metrostation; et betydelig større og mere egnet koncertsted med lavt til loftet og en fin akustik. Der er plads til 150 tilhørere. Programmet er bredt og omfatter jazz, rock og folk.

Musikhøjskolen er musikskole for Frederiksberg Kommune og omfatter derudover aftenskole med amatørorkestre og amatørkor samt en afdeling af MGK Hovedstaden. Hele skolen præsterer over 100 koncerter og arrangementer i kommunen, bl.a. på FRBDAGE, i Metronomen og Bartof Café.

Fra 1995 til 2011 stod Frederiksberg Kommune bag koncertserier i Det Kongelige Danske Haveselskabs have ved Frederiksberg Runddel i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival. Der spilles desuden traditionel jazz under Copenhagen Jazz Festival i De Små Haver på Pile Allé.

Frederiksberg huser nogle af hovedstadens førende teatre, der jævnligt opsætter populære danske og internationale musicals.

Som et kuriosum kan det nævnes, at der i 1920’erne blev indført forbud mod banjospil på Frederiksberg, og at forbuddet aldrig siden er blevet ophævet.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Frederiksberg Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans