I 2016 flyttede Per Aarsleff A/S fra Åbyhøj til Hasselager Allé i Aarhus Syd, hvor 12.000 nyopførte kvadratmeter skulle huse ca. 550 medarbejdere. Domicilet fordeler sig på to indbyrdes forbundne bygninger, et A-formet atriumhus og parallelt hermed et længehus. Et karakteristisk træk er de gennemgående vinduesbånd, der kontrasteres af anodiserede stålkassetter. Tegnet af Arkitema Architects, ejet af COWI Architecture A/S.
.

En række store danske entreprenørselskaber er siden årtusindskiftet enten lukket, opkøbt eller reduceret i størrelse. Det betyder, at det aarhusianske entreprenørselskab efter mange års stabil vækst har sat sig på førstepladsen.

Med ca. 6.500 medarbejdere i ind- og udland er Aarsleff-koncernen i 2019 Danmarks største entreprenørvirksomhed. Ledetråden for denne vækst har været specialisering i vanskelige opgaver inden for især infrastruktur, der er mindre afhængige af konjunkturer.

Det var allerede ledetråden, da Per Aarsleff i 1947 grundlagde virksomheden ved at åbne eget brunkulsleje ved Fasterholt i Midtjylland. Siden tog han opgaver, der, som han selv sagde, var tilpas svære til, at andre ikke ville tage dem, og som samtidig var konjunkturstabile.

Virksomheden har over hele landet sat sit præg. Det gælder bl.a. ikoniske projekter som Øresundsforbindelsen, Storebæltsforbindelsen, Københavns Metro og Aarhus Letbane, men også andre store og centrale projekter som elektrificering af det danske jernbanenet, udbygningen af motorvejene, gasledninger, fundamenter mv. til havvindmølleparker samt udvidelse og renovering af kloakker i ind- og udland.

Indtil for få år siden holdt Aarsleff sig fra byggeri, men i løbet af 2010’erne er virksomheden begyndt at opføre råhuse og færdige bygninger til både erhvervs- og boligbyggeri.

Stifteren Per Aarsleff døde i 2006 i en alder af 87 år, men var aktiv i virksomheden indtil få år før sin død.

Per Aarsleff Holding A/S er i dag et børsnoteret selskab, hvor Per og Lise Aarsleffs Fond ejer 7,1 % af aktierne, men da A-aktier har flere stemmer, sidder fonden på 39,6 % af stemmerne.

Videre læsning

Læs mere om transport, forsyning samt bygge og anlæg i Aarhus Kommune

Læs videre om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked