Oversigt - Set fra SØ
.
Oversigt - Set fra N
.
Oversigt - Set fra V
.

Faktaboks

Kommune
Rudersdal Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
29296
Sted- og lokalitetsnummer
020310-71
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Høj, lav, flad, ujævn. 8 x 0,75 m.

Undersøgelseshistorie

1938
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøj, lav, flad, ujævn, 8 x 0,75 m.
1938
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1988
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorHøj. Dimensioner iflg. blå kort ikke eftermålt, men rimeligt sandsynlige. Højen stærkt deformeret af tilsyneladende gamle afgravninger og naturskader. Om nye er kommet til som følge af byggeriet af boligkompleks med tilhørende trafikarealer kan ikke afklares. Bevokset med bøgepur. Beliggende i rest af gammel bøgeskov, indeklemt mellem veje i Ø og V samt stor parkeringsplads i S. Pleje af den deformerede højrest omsonst, medmindre den først restaureres. ** Seværdighedsforklaring ** Aldeles useværdig, men gode parkeringsforhold. ** Sagsbehandlerkommentarer ** Statsskov. Bevoksning: 1988: Løvtræer
2012
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, ArkæologiFortidsmindet blev fundet som beskrevet.
2014
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, ArkæologiFortidsmindet blev fundet som beskrevet.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links