Faktaboks

Kommune
Ringkøbing-Skjern Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
2503128
Sted- og lokalitetsnummer
180417-141
Anlæg
Skelsten (offentlig administration), Historisk Tid (dateret 1067 e.Kr. - 2009 e.Kr.)

Original fredningstekst

Fr.nr. 2503:128 Skelsten. Ca. 45 x 45 x 45 cm. Pyramideformet top. På stenens østlige side er indhugget inskriptionen "Breining" og på den sydlige side "Lem". Teksten er opmalet i rød farve. Rester af hvid maling ses på stenens sider.

Undersøgelseshistorie

2008
Afventer oplysninger - Det Kulturhistoriske CentralregisterSkelsten
2008
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Holstebro Museum
2013
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Holstebro Museumlav skelsten på nordlige side af vej, der hvor Kærhusvej går over i Gl. Landevej. Står endvidere for enden af et levende hegn. Godt skjult heraf. På sydsiden af stenen står der "Lem" På østsiden af stenen står der "Breining" Bogstaverne har været opmalet med rød.

Skelsten

Skel, den retligt gældende grænse, der omgiver en fast ejendom. Som regel er skellet synligt i marken. Er dette ikke tilfældet, kaldes skellet blindt. Læs videre her.

Historisk tid

Historisk tid er den overordnede betegnelse for tiden efter oldtiden, der afsluttes med vikingetiden. I modsætning til oldtiden foreligger der fra historisk tid også skriftlige kilder, der sammen med de arkæologiske kilder og alt billedmateriale bidrager til studiet af menneskets historie i Danmark i tiden efter oldtiden. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links