Faktaboks

Allan Nilsson
Født
2. april 1930, København
Titel
Maler, grafiker
Virkested
Danmark

Biografi

Allan Nilsson hører hjemme i den lange række af malere, der gennem årene har skildret menneskene og miljøet på Nørrebro i København. Han begyndte at male og arbejde med grafik i 1960erne, og i sine billeder skildrede han især miljøet i Den sorte Firkant, med dens nedslidte boligkarreer og små, trange baggårde. Hans malerier havde først og fremmest et samfundsmæssigt sigte, og i en naturlig forlængelse heraf udstillede han i 1971 et gammeldags baggårdslokum på KE sammen med en diasserie, som han selv havde fotograferet. Hans stil må betegnes som en naiv ekspressionisme, men han arbejder også med en mere collageagtig billedopbygning, hvor udvalgte virkelighedsfragmenter stykkes sammen til en udtryksfuld helhed. Han deler sine aktiviteter nogenlunde ligeligt mellem grafik og maleri og arbejder med flere forskelige, grafiske teknikker.

Genealogi

Nilsson, Gustav Allan Fritiof, *1930, maler og grafiker. *2.4.1930 i Kbh. Forældre: Gartner Hjalmar N. og Karen Lillian Gladys Andersen. Ugift.

Uddannelse

Elev af Jørgen Andersen-Nærum 1962-63; Den eksperimenterende kunstsk. (Paul Gernes) 1964; Sommerakad., Salzburg 1966, 1970 (litografisk værksted); Johnny Friedlaenders grafiske værksted, Paris 1969.

Videre læsning

Læs videre om

Se alle artikler om billedkunst

Se alle kunstnerbiografier

Eksterne links