På hovedgaden Bredgade ligger flere markante bygninger fra begyndelsen af 1900-tallet. I Bredgade 17 ligger eksempelvis det ganske imponerende Hotel Phønix fra 1906, og den statelige bygning i Bredgade 60, tegnet af Charles Jensen fra Nørresundby, blev opført for Brønderslev Bank 1917-18. I Torvegade ligger den tidligere Teknisk Skole, som nu er kulturskole. Det tidligere elværk fra 1911 på P.N. Jensens Plads 5 gennemgik i årene 1993-94 en vellykket ombygning og blev nyt hjemsted for Brønderslev Bibliotek.

Byens gamle rådhus med retslokaler og politistation på Gl. Rådhusplads blev tegnet af Hans Vejby-Christensen fra Hjørring og opført 1919-20 i forbindelse med, at Brønderslev fik status som købstad.

Da der skulle etableres en ny linjeføring for jernbanen gennem byen, blev den oprindelige jernbanestation revet ned i 1966, og en ny opført af DSB’s Bygningstjeneste. Dette medførte, at der også blev bygget et nyt posthus som nabo til stationen. Postekspeditionen lukkede dog i 2009, og i dag fungerer det tidligere posthus udelukkende som distributionscenter.

Brønderslev Golfklub åbnede i 1971 nordvest for byen. I 2003 fik klubben et nyt, spektakulært klubhus, som efter en konkurrence blev opført af KPF Arkitekter.

Som et led i Region Nordjyllands bestræbelser på at tiltrække flere læger til regionen blev Brønderslev Sundhedshus i 2015 opført på Tolstupvej nord for byen. Huset er tegnet af C.F. Møller Architects og er bæredygtighedscertificeret til DGNB.DK sølv-status. Det indebærer bl.a., at der er meget positive vurderinger på indeklima, miljø og energi.

Videre læsning

Læs mere om Brønderslev

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om By- og landskabsarkitektur