Faktaboks

Carsten Juel-Christiansen
Født
30. juni 1944, København
Titel
Arkitekt
Virkested
Danmark

Biografi

Carsten Juel-Christiansen oprettede i 1974 sammen med billedkunstnerne Stig Brøgger, Hein Heinsen og Mogens Møller Institut for Skalakunst. Det fungerede som en ramme for fortsættelsen af den kunstneriske praksis, som de med udgangspunkt i 60ernes minimalisme udviklede i et undervisningsfællesskab på Kunstakademiets Arkitektskole fra 1970. Et af gruppens resultater var projektet til Ullerødbyen i 1977. Samtidig blev Garvergården udarbejdet. Som et led i byfornyelsen på Vesterbro i København blev anlæggets karakter bestemt dels af interne programkrav, dels af relationer til det omgivende kvarter. Karréens facader, med de mange porte, passager og brud, afspejler strukturer og arkitektoniske detaljer fra det gamle bykvarter, men er samtidig opført efter rationelle konstruktionsprincipper og med nye, teknologiske materialer. J.-C. har siden udviklet forskningsprojektet og bogen Monument og Niche, der definerer arkitekturen i de nye bykvarterer, der vokser op i periferien af den gamle by. Og senest er tankerne blevet udmøntet i eksperimentalarkitektur, i modeller.

Genealogi

Juel-Christiansen, Carsten, *1944, arkitekt. *30.6.1944 i Kbh. Forældre: Lærer, chefpsykolog Eyvind J-C. og gymnastikpæd. Else Jessen. ~17.9.1982 på Fr.berg med designer Liselotte Frankild, *7.9.1946 smst., datter af ark. Otto Herman F. og klinikass. Solvejg Maren Hansigne Mortensen.

Uddannelse

Kunstakad. Kbh. 1963-70; kandidatstip. smst. 1980-83. Ansættelser: Lilian Vedére, Paris 1964; Erik Chr. Sørensen 1965-66; Krohn og Hartvig Rasmussen 1969.

Videre læsning

Læs videre om

Se alle artikler om billedkunst

Se alle kunstnerbiografier

Eksterne links