oversigt, set fra ØSØ
.
oversigt, set fra vest
.
anlæg på reliefkort
.

Faktaboks

Kommune
Slagelse Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
342324
Sted- og lokalitetsnummer
040310-25
Anlæg
Dyrefold, Udateret (dateret 250000 f.Kr. - 2009 e.Kr.)

Original fredningstekst

Fr.nr. 3423:24 Ruin af dyrefold. Dyrefolden er 36 m i diameter, og op til 0,75 m høj. Yderst er dyrefolden omgivet af en vold og grav. Mod NØ findes en åbning.

Undersøgelseshistorie

2008
Afventer oplysninger - Det Kulturhistoriske CentralregisterAnlæg afventer klassifikation
2011
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Roskilde MuseumFortidsmindet blev fundet som beskrevet.
2016
Museal besigtigelse - Roskilde MuseumPå et højtliggende plateau i Nordruplund Skov, øst for Nordskov Huse, ligger et ringformet anlæg i skoven, 11 meter vest for NNV-SSØ orienteret skovvej. Anlægget består af en cirkulær anlagt jordvold med en diameter på 30 meter og en bredde på mellem 3,5 og 4 meter. En åbning i anlægget ses mod NØ hvor volden er afbrudt i en bredde på 2,5 meter. Voldens højde varierer fra 45 cm mod VNV til 75 cm i syd og sydøst. Mod SV er volden endnu lavere med kun ca. 10-20 cm. En voldgrav ses på voldens inderside og yderside. Graven på indersiden er ca. 1 til 1,5 meter bred og op til ca. 30 cm dyb. Dette er dog svært at måle, idet et tykt lag nye og gamle blade ligger heri. På ydersiden af volden synes de to nærmeste meter at være afgravet i forbindelse med voldens konstruktion. Graven måler op til 20 cm i dybden, men som sagt er det svært at vurdere da der er fyldt om med blade.
2016
Ad hoc tilsyn med fredede lokaliteter - Roskilde Museum
2016
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Roskilde Museum

Dyrefold

Fold, fast eller flyttelig indhegning af især græsareal til husdyr. Læs videre her.

Udateret

I visse tilfælde er det ikke umiddelbart muligt at datere et fortidsminde uden at foretage en nærmere undersøgelse. Da beskyttede fortidsminder er fredede – også for arkæologer – er det ikke altid muligt at datere anlægget, før der foretages en videnskabelig undersøgelse. I de tilfælde, hvor fortidsmindets præcise alder er ukendt, eller der er tvivl om dateringen, anvendes betegnelsen udateret. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links