FLSmidth var i 1900-tallet blandt Danmarks største industrivirksomheder med jernstøberi i Valby og cementfabrik i Aalborg. Den opførte cementfabrikker verden over og udviklede sig til et konglomerat med virksomheder inden for bl.a. transport, plast- og emballageproduktion, miljøteknologi og teknisk service af fly.

Selskabet går tilbage til 1882, men blev i 1887 til F.L. Smidth & Co. De oprindelige ejerfamilier solgte ud af deres aktier i begyndelsen af 00’erne, og de øvrige aktiviteter er gennem årene solgt fra eller outsourcet. I stedet fokuserer koncernen alene på teknologi og servicering til cement- og mineindustrien, hvor den fortsat er blandt verdens førende. Koncernen er til stede i omkring 60 lande og beskæftigede i begyndelsen af 2020 ca. 11.000 medarbejdere. I Danmark er der ingen produktion tilbage, men koncernen styres stadig fra sit globale hovedkontor i Valby. Administrationsbygningen blev opført i første halvdel af 1950’erne og er tegnet af Palle Suenson. Det er et bygningskompleks bestående af tre forskudte blokke på hhv. otte, fire og to etager, som er bygget af specialfremstillet flensborgsten. Vinduerne er af bronze, og de to lavere bygninger har udkraget, fladt tag. Materialerne og formatet skaber en monumental effekt, og bygningen står som et imponerende symbol på industriel storhed.

Hovedkontoret rummer også den ingeniørafdeling, der i alle årene har været en unik del af virksomheden. FLSmidth A/S er børsnoteret og beskæftiger i Danmark ca. 800 medarbejdere.

Videre læsning

Læs mere om industri i København

Læs videre om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked