På Foss Allé 1 i udkanten af Hillerød ligger FOSS A/S, der siden begyndelsen i 1956 har været en naturlig del af den erhvervsklynge, der i dag kaldes life science. FOSS leverer avancerede analyseinstrumenter til verdensmarkedet. Den farmaceutiske industri er blandt hovedkunderne.
.

FOSS A/S udvikler og producerer analyseinstrumenter og løsninger til landbruget og fødevareindustrien inden for forbedring af fødevarekvaliteten og effektivisering af produktionen. Virksomhedens hovedsæde er i Hillerød med ca. 600 medarbejdere (i 2018) og omfatter både produktion og udvikling. Desuden har FOSS produktion og udvikling i Kina og Ungarn. Af virksomhedens godt 1.400 ansatte er de 300 naturvidenskabeligt uddannede, hvortil kommer yderligere 20 ph.d.er. I 2018 er virksomheden i gang med at udvide FOSS Innovationscenter i Hillerød til dobbelt størrelse.

Den familieejede virksomhed blev stiftet i 1956 af Erling Foss og sønnen Nils Foss. De var begge ingeniører ligesom Erlings far, Alex Foss, der var med til at grundlægge den børsnoterede danske koncern FLSmidth. I 1990 blev ingeniør Peter Foss (søn af Nils Foss) administrerende direktør og i 2011 bestyrelsesformand.

Videre læsning

Læs mere om industrien i Hillerød Kommune

Læs videre om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked