I forreste del af billedet ses Ferskvandscentret og AQUA Akvarium & Dyrepark, som ligger ned mod Vejlsø og Brassø i den sydøstligste del af Silkeborg.
.

Den selvejende institution Ferskvandscentret er et nationalt center for vandmiljø i Silkeborg, der arbejder med de ferske vandes plante- og dyreliv. Centeret er ikke blot samlingspunkt for formidling og kurser, men også for forsknings- og erhvervsaktiviteter inden for vandmiljøområdet. Ferskvandscenteret åbnede i 1987 som følge af et kommunalt initiativ og på baggrund af Silkeborgs placering i Danmarks største sammenhængende å- og søsystem.

Ferskvandscenteret er indrettet i Vejlsøhus, der oprindelig blev opført som tuberkulosesanatorium 1902‑03 og i perioden 1959‑90 blev benyttet af Århus Amt som forsorgsinstitution. Silkeborg Kommune købte i 1987 institutionen Vejlsøhus’ bygninger og park, der blev stillet til rådighed for Ferskvandscentret, og området udviklede sig til et vækstmiljø for nye iværksætterfirmaer.

Centeret omfatter, foruden AQUA Akvarium & Dyrepark, også hotel, kursus- og konferencecenter samt en erhvervspark med mere end 45 private og halvoffentlige virksomheder og forskningsinstitutioner, der primært arbejder inden for miljøområdet.

Videre læsning

Læs mere om Forskning, rådgivning og forretningsservice i Silkeborg Kommune

Læs videre om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked