Herlev Bibliotek.
.
Hjulmandens Hus ved gadekæret på Herlev Bygade blev opført i 1814. I dag står et par ældreklubber for servering af kaffe og afholdelse af diverse arrangementer i det gamle hus.
.

Herlev Kommune har mange foreninger, og 45 af disse modtog i 2017 økonomisk støtte under Folkeoplysningsloven. Mange aktiviteter udfolder sig i kommunens idrætshaller, svømmehaller og medborgerhuse samt i skøjtehallen. Herlev Idrætsforening har flere end 9.000 medlemmer og er dermed kommunens største forening.

Herlev Ishockey Klub (grundlagt 1968) fik egen skøjtehal i 1977. Herlev Eagles er klubbens elitehold, der kæmper for at være blandt landets bedste, og som vandt det danske mesterskab i 1984.

Der har været spejdere i Herlev Kommune siden 1925. Hvert år har kommunen sommerferieaktiviteter for børn med tilbud fra frivillige foreninger. De unge kan også gå i ungdomsskole eller være aktive i ungdomskulturhuset Klauzdal. I 2017 åbnede det nye foreningshus Hjortespring Foreningshus, der er kommunalt ejet, men drevet af foreningerne selv.

Frivillighedscenter & Selvhjælp Herlev – Kontaktstedet (oprettet 1991) var blandt Danmarks første. Her tilbyder frivillige hjælp til mennesker med sociale behov i form af fx pårørendegrupper eller praktisk hjælp. Nye Veje (oprettet 2003) er et brugerdrevet socialt aktivitetssted, som er økonomisk støttet af kommunen. Brugerne tilrettelægger selv aktiviteterne i værksteder og i haven.

Herlev Bibliotek har hovedbibliotek på Herlev Bygade sammen med det lokalhistoriske arkiv, og i Hjortespring ligger biblioteksfilialen Kilden. Hovedbiblioteket danner ramme om arrangementer og forskellige former for rådgivning, herunder advokatbistand og lektiehjælp.

Haveforeninger og kolonihaver

Der arbejdes og hygges i H/F Hjortespring.

.

H/F Hjortespring tæt ved Gammel Klausdalsbrovej i Hjortespring blev stiftet i 1959, og er blot én af Herlev Kommunes halve snes haveforeninger, pensionist- og nyttehaver. De fleste ligger op til Klausdalsbrovej i Hjortespring, en enkelt i den sydligste del af kommunen. Den ældste, der ligger sydligst i Herlev Kommune ved Marielundvej, H/F Islegaard, blev oprettet i 1937. Med sine 348 havelodder er det samtidig kommunens største.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Herlev Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Foreninger og frivillige