Den bynære placering gør Egebjerge til en yderst velbesøgt skov. Ud over at byde på rige muligheder for motion og leg er skoven også en god svampelokalitet.
.
Egebjerge gennemskæres på kryds og tværs af et rigt forgrenet stinet. Midt i skoven ligger desuden et aktivitetsområde med bålsteder, legetræer for børn og en afmærket motionsrute på 1,2 km. På ruten er der opstillet en række forhindringer, som udfordrer kondi, styrke og balance.
.

Der er anlagt et stort antal vandre- og cykelstier i kommunen, hvoraf nogle følger grønne områder og korridorer, mens andre løber gennem spredte boligkvarterer. I Måløv Naturpark, Østerhøj, Lundegårdens Naturpark, Hjortespringkilen, Sømose, Harrestrup Ådal og Skovlunde Naturpark er der opført sheltere med tilhørende bålpladser.

Har man adresse i Ballerup Kommune, kan man frit fiske i de kommunale søer, så længe man har det statslige fisketegn. Der må dog ikke anvendes forfodring, da det tilfører ekstra næringsstoffer til søerne, ligesom man heller ikke må anvende garn, ruser eller andre selvfangende redskaber.

Skoletjenesten Pederstrup har tilknyttet en naturvejleder, der formidler naturoplevelser og undervisning om naturen til dagtilbuddene samt lejlighedsvis til borgerne i kommunen. Undertiden afholdes der desuden offentlige ture og arrangementer, som annonceres i den lokale presse.

Videre læsning

Læs mere om Natur- og landskabsforvaltning i Ballerup Kommune

Se alle artikler om Friluftsliv