Når Jægersborg Dyrehave dækkes af sne, inviterer især Ulvedalenes mange bakker til en kælketur. Her kan man suse ned ad Kamelryggen og Svineryggen eller teste vovemodet på den berygtede Djævlebakken, som hæver sig hele 30 m op over dalbunden.

.

Naturområderne i Lyngby-Taarbæk Kommune har et rigt forgrenet stinet, som sammen med de mange cykelstier forbinder bydele og naturområder med hinanden. I 2017 åbnede desuden supercykelstien Allerødruten, som følger Kongevejen og Lyngby Hovedgade gennem kommunen. Der er ridestier i bl.a. Jægersborg Dyrehave, Storskov og Ermelundskilen.

En stor del af friluftslivet knytter sig til de store søer. I såvel Furesø som Bagsværd Sø og Lyngby Sø er der mulighed for sejlads i kano, kajak eller robåd. På Furesø er der også mulighed for windsurfing, mens der drives bådfart i sommerhalvåret på Furesø samt Bagsværd og Lyngby Søer. Man kan bade i Furesø fra Frederiksdal Fribad og i Øresund ved bl.a. Strandmøllen, Jægersborg Strandhave, Taarbæk Søbad, Bombegrunden og Taarbæk Havn. I 2018 vajede det Blå Flag over Frederiksdal Fribad og Taarbæk Havn.

Naturvejledningen for kommunens folkeskoler og daginstitutioner foregår hovedsagelig på Raadvad Naturskole, som drives i et samarbejde mellem Naturstyrelsen og Lyngby-Taarbæk, Rudersdal og Gentofte Kommuner.

Videre læsning

Læs mere om Natur- og landskabsforvaltning i Lyngby-Taarbæk Kommune

Se alle artikler om Friluftsliv