Skoleelever leger i forårets sidste snedriver på det restaurerede Hvissinge Batteri på Den Historiske Vold sydvest for Rødovre Parkvej. En stor del af friluftslivet i Rødovre Kommune er netop knyttet til Vestvolden, og på Oplevelsescenter Vestvolden udbyder skoletjenesten undervisningsforløb om bl.a. områdets græssende får, fæstningsanlægget og den kolde krig til kommunens børnehaver, folkeskoler og gymnasier.
.
To gråænder tager et hvil på bredden af Schweizerdalssøen.
.

Ud over i parkerne er friluftslivet i Rødovre Kommune især koncentreret omkring Vestvolden. Her er der bl.a. anlagt en afmærket Hjertesti på 3,6 km samt en ca. 1,6 km lang kondibane. For motionsløbere er der desuden etableret tre 10 km lange løberuter samt en halvmaratonrute på 21 km.

Hele kommunen har et stort antal cykelstier, hvoraf flere går gennem de grønne områder. Blandt dem er den 17,5 km lange supercykelsti Albertslundruten, som ad Rødovre Parkvej går tværs gennem kommunen. På Vestvolden er der desuden anlagt en cykeludfordringsbane.

Rødovre Kommune har ansat en naturvejleder, der har til opgave at servicere småbørnsinstitutioner, herunder dagplejere, med udflugter til naturområder som Vestvolden og Schweizerdalssøen.

Også Rødovre Byggelegeplads for enden af Nyholms Allé tilbyder tværfaglige undervisningsforløb med et naturhistorisk indhold til kommunens skoler. Her kan eleverne bl.a. lære træerne at kende, tappe birkesaft eller bygge fuglekasser og insekthoteller.

Langs med Vestvolden findes flere stisystemer, heriblandt Voldgaden, der her løber tæt forbi DCU-Copenhagen Camp Absalon.

.

Videre læsning

Læs mere om Natur- og landskabsforvaltning i Rødovre Kommune

Se alle artikler om Friluftsliv