Bøgeskov Strand er en af de mest populære badestrande blandt den halve snes badestrande, som findes i kommunen. Der er en del sten og grus på stranden, så derfor har man byg get en badebro. I baggrunden ses traktørstedet Gjorslev Bøgeskov, hvis historie går tilbage til 1875.
.

I Stevns Kommune findes der rige muligheder for friluftsliv og naturoplevelser. En vandretur langs trampestien på Stevns Klint er en god mulighed for at opleve den kystnære natur og se hele klinten.

Flere steder på Stevns findes telt og shelterpladser til vandrere og cykelturister. Hvis man ønsker naturvejledning, findes der en aktiv naturformidling. Stevns Naturcenter ved Mandehoved arrangerer aktiviteter og naturvejledning for alle aldersgrupper. Naturcenteret arrangerer også en række offentlige ekskursioner i løbet af året.

Ved Magleby har mountainbikeklubben Stevns MTB etableret en mountainbikebane på et område, der tidligere var en losseplads. Banen byder på både strabadser og natur oplevelser.

I havet ud for Stevns Klint kan sportsdykkere svømme på opdagelse langs den kridhvide havbund, der veksler med nogle af Østersøens mest artsrige stenrev. Stevns Klint er et af de steder, hvor der er størst chance for at fange en stor havørred fra kysten, og Tryggevælde Å er kendt af lystfiskere for især rekordstore rimter og aborrer. Det er muligt at sejle i fx kano på åen. De særlige strømforhold langs kysten ud for Rødvig gør området til en populær destination for surfere, kajak og stand up paddleboard.

Videre læsning

Læs mere om Natur- og landskabsforvaltning i Stevns Kommune

Se alle artikler om Friluftsliv