Vallensbæk Havn og lystbådenes hvide master titter frem bag de bevoksede klitter i Strandparken, hvor de besøgende nyder solskinnet på en lun septemberdag.
.
Vallensbækkere på tur en augustdag i 2016 med en drone som vejviser. Træningsturen var led i et pilotprojekt, der skulle afdække effekten af at bruge droner i forbindelse med sundhedsfremme.
.

Friluftslivet i Vallensbæk Kommune koncentrerer sig især i Strandparken og det rekreative område omkring Tueholmsøen og Vallensbæk Sø. I samarbejde med den lokale kapgangsklub Phønix VI39 har Vallensbæk Kommune etableret fem motionsruter på hhv. 2, 3, 6, 9 og 10 km. Fire Kløverstier på hhv. 3,3, 4,9, 7,6 og 10,1 km guider brugerne gennem natur- og kulturområder i kommunen. Langs stierne er der opstillet pæle med QR-koder, så man med sin smartphone kan få oplysninger om området undervejs. Også en del af den 42 km lange Vestegnsrute går gennem kommunen. Der findes et vidtforgrenet net af cykelstier, og den 13,8 km lange supercykelsti Ishøjruten gennemløber kommunen ad Vallensbæk Strandvej. For børnene er der i det sydvestlige hjørne af golfbanen anlagt en naturlegeplads med tre legehuse og forskellige forhindringer.

På Vejlegårdsvej i kanten af Vallensbæk Mose ligger naturskolen Bækkehuset, som kommunens skoler og dagtilbud benytter til undervisning og sociale arrangementer. Gennem året afholder Ishøj Naturcenter i samarbejde med Strandparken I/S jævnligt offentlige arrangementer. Desuden kan naturcenteret benyttes af skoler og SFO’er fra Vallensbæk Kommune.

En motionsløber udfordrer sig selv på en kold februardag ved Tueholmsøen.

.

Videre læsning

Læs mere om Natur- og landskabsforvaltning i Vallensbæk Kommune

Se alle artikler om Friluftsliv