Dette værk af Koichi Matsufuji var en del af Glasmuseets udstilling Young Glass i 2007. Babyen er fremstillet i gråligt glas og bærer en lille trane på en pind med læberne.
.

Glasmuseet Ebeltoft blev indviet i 1986 i den tidligere Toldbod og regnes som det førende museum i verden inden for sit område. Bygningen blev oprindelig tegnet af Hack Kampmann og stod færdig i 1921. Oprettelsen af museet skete på foranledning af den kendte glaskunstner Finn Lynggaard i samarbejde med daværende direktør for tekstilvirksomheden Kvadrat, Erling Rasmussen, revisor Bent Fredberg samt en engageret venneforening.

Glasmuseet Ebeltoft viser glaskunst fra det meste af verden i skiftende solo- og gruppeudstillinger og dokumenterer den nyeste udvikling inden for moderne glaskunst. Museet råder over en omfattende samling af studioglas fra 1970’erne til i dag, der tæller flere end 1.600 værker skabt af 700 kunstnere fra godt 50 lande. Det er unikt i museumssammenhæng, at samlingen udelukkende består af donationer og deponeringer, der er generøst skænket eller udlånt til museet af kunstnerne.

Ved en tilbygning indviet i 2006, tegnet af 3xN, fik museet tilført næsten 1.000 m2 nye museumsfaciliteter. Glasmuseet er fondsejet og modtager kun beskeden offentlig støtte. Det besøges årligt af ca. 40.000 gæster. Ud over gode udstillingsrum råder museet over en fungerende glashytte med mulighed for at demonstrere fremstilling af glas og involvere museets gæster aktivt i håndværket.

AART Architects vandt i 2017 en konkurrence om en ny tilbygning til museet.

På Glasmuseet Ebeltoft har færøske Tróndur Patursson indrettet Det kosmiske rum, hvor gulv og loft er spejle, og væggene er bemalede glasplader. Når besøgende træder ind i den permanente installation, står de som i et vægtløst rum.

.

Videre læsning

Læs mere om Kunstinstitutioner og udstillingssteder i Syddjurs Kommune

Eksterne links