En stor del af arbejdet på vækstvirksomheden GomSpace A/S foregår i støvfrie renrum. Det er afgørende for fremstillingen af nanosatellitter.
.

Medarbejder på GomSpace.

.

Tre studerendes drøm om at sende en satellit ud i rummet førte i 2007 til GomSpace Aps (senere A/S) med adresse i forskerparken NOVI. Virksomheden har siden specialiseret sig i at producere nanosatellitter, der er mindre og billigere end de traditionelle satellitter. En satellit fra GomSpace vejer blot 5‑10 kg og kan størrelsesmæssigt være i en mindre hatteæske. Satellitterne kan fx bruges til sporing af fly og skibe og til at levere internetforbindelser.

Fra ca. 10 ansatte i 2014 er virksomheden i 2017 vokset til ca. 125 ansatte. GomSpace A/S forventer at vokse til et niveau af 300‑400 ansatte inden for en kort årrække og flyttede i juni 2017 til nye, større lokaler på Langagervej 6, som bliver hovedkvarter samt udviklings- og produktionshal de kommende år. Virksomheden blev i sommeren 2016 børsnoteret på Nasdaq First North i Stockholm.

GomSpace A/S har kunder over hele verden og datterselskaber i Sverige, Singapore og USA. Internationaliseringen afspejler sig i medarbejdersammensætningen, der i 2017 talte 13 nationaliteter. Koncernsproget er engelsk.

Videre læsning

Læs mere om Erhverv og arbejdsmarked i Aalborg Kommune

Læs videre om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked