8 % af beskæftigelsen i Halsnæs Kommune er afledt af Hundested Havn. Det skyldes, at havnen ud over fiskeri rummer en stribe virksomheder og mange tilbud til turister og sejlere.
.

Stablerne med fiskekasser var 2016‑17 store nok til, at Hundested Havn lige netop kom med på listen over Danmarks 25 største fiskerihavne. Havnen udmærker sig i dag ved at forene en fiskeri- og erhvervshavn med lystbådehavn, anløb af krydstogtskibe og mange nye aktiviteter i de gamle pakhuse.

.

Trods tabet af færgetrafikken på ruten Grenaa-Hundested i 1996 og et ustabilt erhvervsfiskeri har Hundested Havn i en årrække haft ny fremgang. Det skyldes summen af en række meget forskellige aktiviteter på og omkring havnen.

En analyse udført af Center for Regional- og Turismeforskning i samarbejde med Syddansk Universitet har beregnet, at havnens direkte aktiviteter i 2016 gav 521 arbejdspladser. Hertil kommer yderligere 162 arbejdspladser, som er indirekte afledt af, hvad der sker på havnen. Det svarer til ca. 8 % af den samlede beskæftigelse i kommunen. En tilsvarende undersøgelse i 2007 nåede frem til omkring halvt så store tal for beskæftigelsen på og omkring havnen.

Hundested Havn har en bred vifte af aktiviteter. Havnen er hjemsted for Baltic Shipping Company A/S (der flyttede til Hundested i 2013), A. Henriksen Shipping A/S og Hundested Baadeværft ApS. Samtidig er Hundested-Rørvig Færgefart A/S en velfungerende rute, som i 2016 havde 289.000 passagerer og sejlede med over 100.000 biler og knap 15.000 cykler.

Der er fortsat erhvervsfiskeri fra Hundested og en erhvervshavn, der i 2016 håndterede ca. 235.000 tons gods. Samtidig satser havnen på at tiltrække flere lystbåde og nye virksomheder og på at skabe et attraktivt miljø med caféer og spisesteder. Enkelte store krydstogtskibe er begyndt at lægge deres vej forbi Hundested, og det anslås, at havnen årligt besøges af flere end 100.000 turister. Blandt de nye virksomheder på havnen er en række håndværks- og designvirksomheder som bl.a. møbelsnedkeriet Egeværk og Glassmedjen.

Videre læsning

Læs mere om Transport, forsyning samt bygge og anlæg i Halsnæs Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked

Eksterne links