Planteornamentikbort under og langs skjoldbue. Vrængemaske i skjoldbuens top.

.

Fakta

Malerierne er placeret i hovedskib. Malerierne er dateret til 1490-1550 (1475-1550 Sengotik). Malerierne er malet af Skrøbelevværkstedet (o. 1490-1500) og et ukendt værksted.

Kalkmalerierne

Skjoldbue mod øst.
.

Kalkmalerierne i Bøstrup Kirke forestiller vrængefigurer og masker og narre, gøglere og jøder. Derudover indeholder kalkmalerierne planteornamentik borter. De ornamentale detaljer viser motivet ranke og blad.

Kalkmalerierne er bevaringsværdige. I kirken er mindre rester efter to udsmykninger begge i skibet.

Kalkmalerierne i skibets 1. og 2. fag er i en generel tilfredsstillende bevaringstilstand.

Kirken

Bøstrup Kirke er o. 1200 bygget med apsis, kor og skib i kløvet kampesten med hjørner af granitkvadre. I senromansk tid blev apsis og østmur nedrevet og koret forlænget mod øst i munkesten iblandet genanvendte hjørnekvadre. Korbuen er formentlig bevaret. I sen middelalder fik skibet tilføjet en forlængelse mod vest i teglsten. Vesttårnet i tegl, der formentlig er bygget midt i 1500-tallet, har bredde som skibet. I anden halvdel af 1500-tallet blev tårnet overhvælvet, koret fik indsat to krydshvælv og skibet to ottedelte hvælv. Et sydvendt våbenhus og et nordvendt sakristi er begge senmiddelalderlige og i tegl. Kirken står hvidkalket.

Videre læsning

Læs også om

Se alle artikler om

Eksterne links