Gjordbue mod syd.

.

Fakta

Malerierne er placeret i sideskib. Malerierne er dateret til 1333 (1275-1375 Tidlig gotik). Malerierne er malet af et ukendt værksted.

Kalkmalerierne

Indskrift på latin der fortæller at hvælvingen er fuldført år 1333.

.

Kalkmalerierne er bevaringsværdige. I kirken står kun en latinsk indskrift på gjordbue i søndre sideskib fremme, der daterer hvælvets fuldførelse til 1333.

Kalkmalerierne er vurderet som mulig behandlingskrævende. Dekoration på gjordbuen mellem 1. og 2. fag i søndre sideskib er kraftigt tilsmudset.

Kirken

Den treskibede basilikalignende kirke er over en lang periode i 1300-tallet opført i munkesten. Der er ikke spor af den tidligere 1000-tals kirke på stedet. Hovedskibet har mod øst en femsidet afslutning, mens hver af sideskibene har tresidet apsis, hvoraf den sydlige er genopført i nyere tid. Hele kirken er forsynet med oprindelige støttepiller. De tre skibe, der går i et med koret, har hver 5 ens, samtidige kryds-hvælv, mens der i østafslutningen er et seksdelt og i hver apsis et tredelt hvælv. Vesttårnet er i 1400-tallet opført med en nedre etage i kløvet kampesten og de øvre dele i munkesten. Tårnets stjernehvælv er fra 1928. Våbenhuse mod syd og nord samt et nordvendt sakristi er alle fra sent 1800-tal. Kirken står i blank mur.

Videre læsning

Læs også om

Se alle artikler om

Eksterne links