Tidslinje

1778
Købt
1797
Udgået
Tegning af Seglene tillige med Dimensioner af Master og Rundholter til Luggeren Lærken saaledes som de ved Opmaaling i Maj 1789 er befunden, som følger.
.
Model af Lærken. Luggere var en fransk skibsklasse, som englænderne benyttede meget som krydsere i kanalen. Luggeren blev købt som forsøg, mendet var dårligt bygget og i 1794 opgav manvedligeholdelsen. Efter 1807 byggedes der 16 mindre luggere med enarmeringpå 1 styk 4 pundig kanon og 4 styk houbits, der skulle konvojere i sundet og de nærmeste farvandes.
.

Fakta

Navn: Lærken

Type: Lugger

Nationalitet: Dansk

Konstruktør: Ukendt

Stabelafløbning: Ukendt

Lærken var en dansk lugger. Skibet blev bygget under en ukendt konstruktør.

Byggestedet er angivet som England.

Skibet havde 12 kanoner ombord, en styrke af 65 besætningsmedlemmer samt en længde på 72 fod og bredde på 21 fod.

Luggere var en fransk skibsklasse, som englænderne benyttede meget som krydsere i kanalen. Luggeren blev købt som forsøg, mendet var dårligt bygget og i 1794 opgav manvedligeholdelsen. Efter 1807 byggedes der 16 mindre luggere med enarmeringpå 1 styk 4 pundig kanon og 4 styk houbits, der skulle konvojere i sundet og de nærmeste farvandes.

Videre læsning

Læs også om

Læs videre om

Se alle artikler fra orlogsbasen

Eksterne links

---

Denne artikel er sammensat af indhold fra databasen orlogsbasen.dk. I artiklerne får du mulighed for at dykke ned i indhold om en lang række danske orlogsskibe. Vi har valgt at inddrage så mange skibe som muligt. Derfor kan mængden af tekst og data variere, og der vil være artikler uden billeder og navne eller med meget få informationer. Læs mere om orlogsskibene.