Koret Vokalias fejrede 40-års jubilæum i 2019 i Viadukthallen i Filskov. To af kormedlemmerne havde været med fra begyndelsen. Samtidig kunne Stig Møller fejre 50-års jubilæum som dirigent.
.

Ved kommunesammenlægningen i 2007 blev en række musiktraditioner, der gennem tiden har sat kolorit på områdets kulturliv, samlet. Mest kendt er LEGOLAND Billund Garden, som i 2017 kunne fejre sit 50-års jubilæum. Garden blev dannet i 1967, året før LEGOLAND åbnede, så orkesteret kunne være spilleklar, når den nye turistattraktion slog dørene op. Siden har garden, som i dag drives af Billund Kulturskole, hvert år fornøjet tusinder af besøgende og medvirket ved mange andre typer koncerter og begivenheder. Synlige er også Musikskolens Ungdomskor MUK og Underholdningsorkestret, og en række professionelle musikere har trådt deres barnesko i Billund Kommune. Billund Kulturskoles Talentlinje hjælper unge på vej, og fra 2016 er institutionens fagpalet, musik, billedkunst og teater, blevet suppleret med en velbesøgt balletskole.

Siden 2004 har Grindsted Gymnastik & Idrætsforening den første lørdag i august arrangeret udendørskoncerter på Grindsted Stadion med danske pop- og rocknavne under titlen Musik i Gryden.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Billund Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans