Faktaboks

Nils Sloth
Født
2. marts 1957, Svendborg
Titel
Maler, tegner, grafiker
Nationalitet
Dansk
Virkested
Danmark

Biografi

Nils Sloth begyndte sin kunstneriske karriere som tegner og grafiker, men har de senere år især arbejdet med maleri. Han har vundet flere konkurrencer om offentlige rumudsmykninger, f.eks. til Kommunedata i Ikast 1993, og her anvender han ofte en kombination af maleri og bemalede trærelieffer eller relieffer og skulpturer i indfarvet cement. I sit maleri arbejder S. gerne i store formater, han har flere værker i gang på samme tid, og ifølge ham selv er arbejdsmåden tvedelt, først en vild fase og så en "nusse-fase", hvor detaljerne gennemarbejdes. Det skaber et udtryk, som både indeholder kaos og orden. Farverne er stærke med vægt på blå og gul. Penselskriften er en væsentlig del af billedets betydning, men de fortællende titler samt naivistiske tegn som måne, fugl eller en stige, der svæver hen over lærredet, fortæller også mange slags historier og inspirerer til associationer.

Genealogi

Sloth Andersen, Nils, *1957, maler, tegner og grafiker. *2.3.1957 i Svendborg. Forældre: Landmand Jørn Fournais A. og kommunalmedarb. Karen Sloth. ~6.8.1994 i Sæby med social- og sundhedshjælper Vibeke Holt Andersen, *22.8.1969 i Aalborg, datter af hdl.mand Peter Holt A. og sygeplejerske Lisbet Just Nielsen.

Uddannelse

Det Fynske Kunstakad., grundsk. tegn. (Thorkild Hoffmann Larsen) 1979-80; Sk. for Brugskunst, tegn./grafik (Helge Kühn Nielsen, Gunnar Hossy og Maria Lüders m.fl.) 1981-85.

Videre læsning

Læs videre om

Se alle artikler om billedkunst

Se alle kunstnerbiografier

Eksterne links